Головна Новини Сергій Надал: «У тернопільських школах продовжать викладати християнську етику»

Сергій Надал: «У тернопільських школах продовжать викладати християнську етику»

Християнська етика – це частина української доброї традиції, без якої не було б України та українців. В тернопільських школах обов`язково має залишитися предмет християнської етики. Таку думку висловив міський голова Тернополя Сергій Надал, коментуючи петицію окремих тернополян з вимогою усунути християнську з міських шкіл.

Міський голова відзначив, що християнська етика є частиною традиції і мала величезне значення для становлення української нації.

Я хочу нагадати слова Патріарха Йосипа Сліпого. Свого часу він сказав: «Будуймо своє рідне виховання на власній традиції, зокрема релігійній і національній, шануючи тим труд Ваших світлих попередників, а Бог, напевно, буде щедро благословити Ваші подвиги». Ці настанови найкраще ілюструють, що значить для українців християнська етика. Це частина нашого буття”, – сказав Сергій Надал.

Йосип Спілпий: «Будуймо своє рідне виховання на власній традиції, зокрема релігійній і національній»

Очільник Тернополя висловив думку, що ініціатори постанови не відображають думки більшості тернополян.

Мені здається, що мотивація тих, хто ініціював таку петицію є лише спробою якось виділитися серед загалу. Я щонеділі відвідую Святу Літургію. Кожного разу бачу велику кількість дітей. Я не бачив, що когось примушували до чогось. Навпаки, змалку їм прищеплюють добрі традиції. Тому думаю, що петиція є спробою виділитися. Я б радив ініціаторам цієї петиції займатися іншими конституційними правами”, – сказав Сергій Надал.

Міський голова також висловив припущення, що боротьба з християнською етикою може бути вигідною зовнішнім антикукраїнським силам.

«Найбільше боялися Християнства більшовики»

Якщо згадати минуле, то найбільше боялися Християнства більшовики. Вони руйнували церкви, забороняли діяльність священників. Чому? Дуже просто – християнська етика вчить людяності, вчить поважати людську особистість, як творіння Боже. Це заважає будь-якому авторитарному режиму. Можливо хтось бажає повернутися у ті часи, або виконує чиєсь замовлення із середовища ворогів України”, – зазначив Сергій Надал.

Міський голова також заперечив примусове навчання дітей без їхньої волі.

Усі заняття є факультативними. Тобто ніхто нікого не примушує. Це була ініціатива громади, щоб такий предмет з`явився у школах з метою виховання правильних цінностей”, – зазначив Сергій Надал.

Підсумовуючи очільник Тернополя наголосив, що у разі потреби питання буде винесено на сесію міської ради.

Сергій Надал: «Ця петиція звичайно буде винесена на сесію міської ради, але я буду голосувати проти»

Я особисто буду голосувати проти цієї петиції, бо вона не відображає думки більшості тернополян і суперечить національним інтересам українців. До цього ж буду закликати усіх депутатів. Але ця петиція звичайно буде винесена на сесію міської ради, бо у нашому місті демократія і це думка окремих представників громади Тернополя. Але сподіваюся, що у раді є достатньо тверезомислячих людей, які розуміють значення Християнства і християнської Церкви для становлення українців, як нації, а також розуміють, що уроки несуть лише добро”, – резюмував Сергій Надал.

Віра Сотник