Головна Новини Підозрюваний у вбивстві студента з Тернопілля досі не покараний

Підозрюваний у вбивстві студента з Тернопілля досі не покараний

– Майже два роки у Харкові судять підозрюваного у вбивстві другокурсника юридичної академії, уродженця Тернопільщини Віктора Попіля.

– Батьки у розпачі – результату жодного, а справу можуть пустити по новому колу.  Адже справу розглядає колегія із трьох суддів. Один із них, кажуть родичі загиблого, написав рапорт. Якщо документ підпишуть, то до справи долучиться новий суддя. А це означає новий судовий розгляд. – У мене просто крик душі, – каже мама вбитого хлопця Світлана Попіль. – Харків – це не Тернопіль. Я не можу звинувачувати когось у зацікавленості. Але й з тим, що відбувається, миритись не можу. Уже було понад 30 судових засідань. Справу постійно переносять. І не на два тижні, а на місяць. Захист весь час  про щось клопочеться. Судді задовольняють клопотання. Так воно тягнеться і тягнеться. І це при тому, що є всі докази, є відео з камер відеоспостереження. Мені здається, що роблять для того, аби йому сидіти було менше – день в ізоляторі рахують за два. А тепер ще дуже велика імовірність нового судового розгляду.

Нагадаємо, 5 жовтня у Харкові зарізали другокурсника Харківської юридичної академії

– Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Віктора Попіля. Трагедія трапилась в одному із місцевих ресторанів – там житель Тернопілля святкував день народження свого друга. Між компанією Віктора та ще однією виникла перепалка. Згодом хлопці вийшли з’ясовувати стосунки на вулицю. Віктор у цьому участі не брав, однак із незрозумілих причин вбивця накинувся на нього. Він за лічені секунди позбавив хлопця життя, перерізавши ножем сонну артерію. Після вбивства ЗМІ зарясніли заголовками, що студента вбили за патріотичні вигуки. Мовляв, конфлікт у харківському барі виник саме через це. Утім, офіційно таке ніхто не підтвердив, а представники навчального закладу сумнівались у такій імовірності. Невдовзі після вбивства підозрюваний – на той час 24-річний безробітний харків’янин – сам з’явився з повинною. Спершу хлопець проходив у справі як свідок. Як виявилось згодом, він не тільки вбив Віктора, а й поранив ще двох його друзів. Згодом статтю, за якою висунули обвинувачення підозрюваному, перекваліфікували. З частини І статті 115 Кримінального кодексу на частину ІІ.

– Хочу, щоб ви розуміли: прокурор направляє у суд обвинувальний акт, а на судовому засіданні уже заявляє, кого потрібно опитати і таке інше, – розповідає представник пані Світлани у суді, адвокат Віктор Шепетуха. – Захист заявляє про своє. Потім були накладки: то один свідок не з’явився, то інший. Згодом захист заявляє про необхідність проведення експертиз – психіатричної, психологічної і так далі. Суд це задовольняє, аби під час апеляції не було скарг, що суд не у повному обсязі вивчив справу.  Також не можуть опитати у суді одного із постраждалих – колишнього однокурсника загиблого. Той є уродженцем Криму і наразі перебуває удома. Під час досудового слідства він надав свідчення, був на одному чи двох перших судових засіданнях, а згодом виїхав на півострів.

– Проблема тут швидше в організації роботи суду, – каже адвокат. – Справу переносять на ту дату, коли разом можуть зібратись тих троє суддів. Адже в кожного є й інші судові розгляди. Єдине, чого не хотілося б, аби одному із суддів підписали рапорт до винесення вироку. Адже це означатиме новий судовий розгляд. Минулого разу, у серпні, уже мали бути судові дебати. Однак суд вирішив викликати судово-медичного експерта, який дасть відповідь на запитання щодо завдання тілесних ушкоджень. Адже у справі йшлось про одну травму, через яку Віктор і загинув. Але у хлопця була ще одна. Підозрюваний пояснити це не може.  Наступне судове засідання призначили на 18 жовтня.
Джерело: http://te.20minut.ua/Podii/pidozryuvaniy-u-vbivstvi-studenta-z-ternopillya-dosi-ne-pokaraniy-10544552.html