Головна Новини Про звільнення з посад

Про звільнення з посад

006.38На Бережанщині розпочався процес очищення шкіл та влади від людей які тим чи іншим способом були причетні до Партії регіонів.

Нарешті почалися звільнення директорів шкіл. Так і не «дочекавшись» до щасливого моменту вручення медалей, першим з посади «пішов» директор школи №1 Василь Антимис. І не дивно, адже згідно Постанови Бережанського районного суду від 3 лютого 2015 р. по адміністративному провадженню за № 3/593/42/2015-593/107/15-п його було притягнено до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення (ст. 172-7 КУпАП). Подейкують, що це не єдина відкрита на нього справа. Та й, мабуть, важко було пенсіонеру (1947 р.н.), інваліду 3-ї групи, працювати на посаді директора…

1 квітня – не лише День сміху, а й день, коли в силу вступає Закон, згідно з яким «спецпенсіонери» (чиновники), повинні будуть обирати: або працювати і отримувати заробітну плату, або йти на спецпенсію і отримувати пенсію. Така дилема постає перед начальником відділу освіти Бережанської райдержадміністрації, не так давно прийнятим на цю посаду Петром Довбенком…

На радість місцевих патріотів, нарешті з посади піде пенсіонер – «регіонал» Михайло Драбик – начальник відділу культури, національностей, релігій і туризму РДА. Дуже надіємося, що невдовзі слідом за ним піде ще одна «регіоналка» – директор районного Будинку культури Олександра Ковтун.

Та доволі дивним є рішення пенсіонера – «регіонала» Михайла Липного. Замість того, щоб піти на пенсію з окладом більше 2,5 тис.грн., він хоче залишитися на посаді начальника відділу охорони здоров’я райдержадміністрації з отриманням «на руки» навіть не 1,5 тис.грн.! Що ж такого «солодкого» є на цій посаді? Невже М.Липний забув, коли просився на засіданні Ради ГО «Бережанський Майдан» не «люструвати» його смітником – що «в партію регіонів записався лише для того, щоб зберегти робоче місце і мати більшу зарплату»?..

На жаль, досі не можемо дочекатися звільнення головного архітектора району Андрія Пелипця – вже майже рік часу він «уникає» своєї участі з різноманітних поважних і «поважних» причин. Може таки знайдуться сміливці, які згідні дати свідчення щодо хабарів за рішення, які він видавав?..

Також надіємося, що «хвиля арештів» начальства Державної служби з надзвичайних ситуацій докотиться і до Бережан…

Володимир Якимів, Береж. Інфо