Головна Новини Прокурор Мартинюк почує кожного?

Прокурор Мартинюк почує кожного?

20150701_0028Боротьба із корупцією, сепаратизмом та ухиленням від мобілізації стане основними напрямками роботи новопризначеного прокурора Тернопільської області Олександра Мартинюка. Про це він розповів журналістам під час його першої прес-конференції. Він також зазначив, що подолати ці проблемами  правоохоронним органам вдасться тільки за підтримки громадськості.

«Особисто буду вести конструктивний діалог з громадськістю, – сказав Олександр Мартинюк. – Я готовий спілкуватися з представниками будь-яких громадських організацій, якщо у них є конкретні повідомлення про вчинення злочинів. У будь-який час люди можуть звертатися до мене, і будемо розглядати звернення та реагувати на них. Під час мого представлення я почув бачення окремих представників громадськості стосовно нашої співпраці. Поки що конкретних звернень від них не надходило, але я готовий спілкуватися з кожним, хто має підтверджені факти про правопорушення.  Запевняю, що такі дані отримають належну юридичну оцінку, перевірку та реагування.».

Напередодні призначення Олександра Мартинюка на посаду прокурора нашої області в тернопільських інтернет-виданнях з’явилися негативні повідомлення про його діяльність на попередніх посадах. Стаття на основі цих повідомлень надрукована і в одній із тернопільських газет,яка вийшла першого липня. Обласний прокурор наведену там інформацію прокоментував так: «До такої інформації у ЗМІ ставлюся негативно, тому що вона безпідставна, не підтверджена. Всі ті факти, які були наведені в інтернеті ніким не підписані. Ті хто подає таку інформацію або  бояться себе показати, або бояться подивитися мені в очі. Наведені повідомлення три роки тому чи ще давніше перевіряли працівники внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України, і вони абсолютно нічим не підтвердилися. Це фейкові публікації.».