Головна Новини Нові деталі розстрілів на Майдані повідомляють свідки у суді

Нові деталі розстрілів на Майдані повідомляють свідки у суді

Батько вбитого учасника Євромайдану з Тернопільщини Устима Голоднюка Володимир Голоднюк у вівторок, 10 січня, дав свідчення у справі про злочини, вчинені екс-бійцями спецпідрозділу «Беркут». Про це повідомило «Громадське».

Володимир Голоднюк розповів, зокрема про те, де він перебував 20 лютого у час вбивства сина і як дізнався про трагедію.

«Я досі не розумію, чому працівники міліції почали відступати (від Жовтневого палацу). Почався штурм, і я побіг у наступ разом з усіма», – сказав Володимир Голоднюк.

«Я намагався не пустити Устима в епіцентр подій. Це нормальна реакція батька. Однак коли всі почали бігти у наступ, то я не побачив свого сина під містком на Інститутській», – сказав Володимир Голоднюк.

За його словами він проводив власне розслідування щодо вбивства сина.

«У 2014 році розслідування вбивства Устима фактично не велося. Тому я вирішив провести власне розслідування, як колишній працівник міліції. Я вивчав докази на місці вбивства. Основною версією я розглядав дії снайперських груп», – сказав Володимир Голоднюк.

«Перша версія – що стріляли, можливо, із-за будівель, які розміщені за Жовтневим палацом», – додав він.

На запитання, як він оцінює дії активістів Майдану вранці 20 лютого, Голоднюк відповів: «Я вважаю, що учасники Євромайдану діяли згідно прав, наданих їм Конституцією. Більше того, жоден з вбитих героїв Небесної Сотні не мав у руках зброї».