Головна Новини За два тижні на Тернопільщині виловили 24 нелегали

За два тижні на Тернопільщині виловили 24 нелегали

еміграція

Управлінням Державної міграційної служби України в Тернопільській області у співробітництві з Управлінням СБУ та Головним управління Національної поліції в області, зокрема підрозділами превентивної діяльності та боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, проведено оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на виявлення іноземців, які незаконно перебувають в Україні.

До комплексу заходів було залучено близько 90 працівників різних служб, які впродовж двох тижнів відпрацьовували ринки, гуртожитки, проводили поквартирні обходи громадян щодо встановлення нелегальних мігрантів та осіб, які безпосередньо їм сприяють.

Попри те, що Тернопілля не є прикордонною областю, питання протидії нелегальній міграції є актуальним для краю. Як свідчить статистика затримань та видворень, найризикованіша категорія іноземців, яка поповнює ряди нелегальних мігрантів – це колишні студенти місцевих вишів. У Тернополі найбільше студентів-іноземеців з Африки та Азії: майже п’ять сотень нігерійців, дві з половиною сотні іракців, дві сотні громадян Ганни, також у нас навчаються громадяни Анголи, Беніну, Ботсвани, Сирії, Сомалі та Австралії, але їх кількість не перевищує десятка.

За два тижні, впродовж яких тривала операція, на Тернопіллі було виявлено 24 нелегальних мігрантів.

«Щодо 22 осіб прийнято рішення про примусове повернення, щодо 2 – судом задоволено позов міграційної служби щодо видворення з України. Трьом із порушників міграційного законодавства заборонено в’їзд в Україну», – повідомила заступник начальника Управління-начальник відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальній міграції Тетяна Мулик.

Профілактичні заходи показали ефективність спільної роботи усіх відповідальних служб.