Головна Новини В Подолянах наводили порядок поліцейські і СБУ

В Подолянах наводили порядок поліцейські і СБУ

Днями в соціальній мережі з’явилася інформація про те, що в одному із закладів громадського харчування в ТРЦ «Подоляни» ретранслюють телеканал «Росія». Нагадаємо: з 2014 року відповідно до судових ухвал та рішень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, на території України припинено ретрансляцію телеканалів країни-агресора. Сьогодні заборона стосується 63 телеканалів, серед них: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург-5», «Звезда», «Рен-ТВ», «РБК-ТВ», а також  «LifeNews» та «Russia Today» та ін.

Поліцейські спільно з представником національної ради в Тернопільській області та посадовими особами УСБУ здійснили перевірку за даним повідомленням.

 

– Під час виїзду у вказаний заклад  з’ясувалося, що це не ретрансляція телевізійного каналу, – повідомив представник національної ради в Тернопільській області, заслужений журналіст України Михайло Зубик. – Адміністратор одного із закладів громадського харчування, що орендує торгову площу в ТРЦ,  записав на флешку дитячий мультик, в одній із серій якого був логотип  забороненого телеканалу, і  транслював його через відеомонітор. Із керівництвом закладу проведено бесіду щодо недопущення подібних випадків у майбутньому.

Правоохоронці також поспілкувалися із генеральним директором ТРЦ «Подоляни» МихайломІбрагімовим. Він запевнив, що негайно проведе роз’яснювальну роботу з орендарями, аби подібна ситуація більше не повторилася.

 

Зусилля Національної ради у справі очищення інформаційного простору  держави активно підтримує поліція.

Ми регулярно здійснюємо моніторинг кабельних комунікацій, а також внутрішніх мереж у готелях, місцях масового відпочинку та оздоровлення – щодо наявності в них російських телепрограм, – розповідає старший інспектор Тернопільського відділу поліції Андрій Родзоняк. – У разі виявлення фактів протиправної діяльності ми інформуємо Національну раду для застосування нею до порушників передбачених чинним законодавством санкцій, а також у рамках правового поля самостійно вживаємо заходів реагування.

 

Головне Управління Національної поліції та представництво Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в області звертаються до всіх керівників державних та комунальних установ, лікувальних закладів, готелів, баз відпочинку, розважальних закладів проявити у цей відповідальний час високу свідомість, патріотизм та сприяти підвищенню інформаційної безпеки нашої держави.