Головна Новини Вандал під домашнім арештом продовжував нівечити могили

Вандал під домашнім арештом продовжував нівечити могили

злочинДопоки суд розглядав кримінальне провадження, розпочате за фактами крадіжок  щодо жителя Шумська, останній, незважаючи на те, що мав зобов’язання залишатися під домашнім арештом, продовжував скоювати злочини. 

Міліціонери підозрюють зловмисника у вчиненні розбійного нападу на пенсіонерку та у трьох фактах осквернення могил. Усе це він вчинив на одному із кладовищ обласного центру.

Як розповів начальник слідчого відділення тернопільської міської міліції Дмитро Пастернак, до правоохоронців звернулася жителька обласного центру і повідомила, що під час перебування на кладовищі на неї було вчинено напад. Пенсіонерку невідомий вдарив каменем по голові і пограбував.  Інших матеріальних цінностей у потерпілої не було, тому зловмисник забрав лише мобільний.

Міліціонери з’ясували – до пограбування тернополянки причетний двадцятирічний житель Шумська. Чоловік вдався до протиправного з метою викрасти гроші, проте, обшукавши жертву, знайшов лише мобільний. Забрав його, плануючи перекинути на свій телефон бодай ті кошти, що були на рахунку. Проте і їх не виявилося. Чужий засіб зв’язку розтрощив.

Під час досудового розслідування було встановлено, що грабіжник не нехтував й цвинтарним металом. З пам’ятників зривав елементи оздоблення, виготовлені з кольорових металів, на вогні нівечив їх до невпізнання і здавав на брухт. Загалом задокументовано три таких факти.

– Підозрюваного арештовано. Йому оголошено підозру щодо вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 297 та частиною першою статті 187 Кримінального кодексу України, –  резюмував Дмитро Пастернак. – Проводиться досудове розслідування.