Головна Економіка Продукцію з Тернополя можуть продавати в Євросоюз

Продукцію з Тернополя можуть продавати в Євросоюз

logo-VATRA-standart2010Кореспонденти міжнародної телерадіокомпанії Deutsche Welle («Німецька хвиля»), орієнтованої на зарубіжних глядачів і слухачів, побували у Тернополі.

 

Спільно з народним депутатом  від фракції «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Тарасом Юриком та  керівником Тернопільської міської організації партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» Віктором Шумадою вони відвідали ТОВ «ОСП Корпорація «Ватра».

Основним питанням, яке вивчали журналісти була сертифікація продукції українських виробників, зокрема продукції заводу. Вони оглянули цехи підприємства, ознайомилися з виробничим процесом.

«Наразі продукцію ТОВ «ОСП Корпорація «Ватра» неможливо продавати на території Європейського Союзу, — констатував Віктор Шумада. – Адже сертифікація обходиться досить дорого, близько 16 тисяч євро. Тому нам дуже приємно, що журналісти телерадіокомпанії, яка веде мовлення більше, ніж 40 мовами світу, звернули увагу на проблеми, які є у нашому місті, і готові допомогти їх розв’язати».

Також у рамках візиту на Тернопільщину кореспонденти телерадіокомпанії Deutsche Welle зустрілися з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною. Він подякував за візит і висловив сподівання, що такі зустрічі принесуть позитивний результат.

Ключовим питанням обговорення стали гарантії, які може запропонувати голова ОДА інвесторам, зокрема у питаннях корупції.

«Наш пріоритет – подолання корупції  і залучення інвесторів, адже ці чинники є запорукою розвитку Тернопільщини, — наголосив Степан БАРНА. – В області триває формування обласної Програми боротьби з корупцією. Ніякого тиску на бізнес не може бути. Такі речі будуть зразу присікатися».
Кореспонденти міжнародної телерадіокомпанії Deutsche Welle («Німецька хвиля») планують відвідати Тернопільщину через два тижні. Тоді вони вивчатимуть питання продажу землі.

Автор матеріалу – http://infoprostir.te.ua/?p=86409