Головна Економіка Панічний попит на іноземну валюту – один з факторів падіння гривні

Панічний попит на іноземну валюту – один з факторів падіння гривні

38Після повернення з поїздки до ОАЕ Президент України Петро Порошенко мав серйозну розмову з главою Нацбанку Валерією Гонтарєвою. Президент в жорсткій формі поставив вимогу перед Гонтарєвою: “припинити безлад з валютним курсом і надав на вирішення проблеми тиждень”.

Чому ж власне розпочалось падіння гривні знає керівник міської організації Партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА-СОЛІДАРНІСТЬ», депутат міської ради – Віктор Шумада.

  • Зараз головною причиною падіння гривні – є затримка експортерами продажу валютної виручки в розрахунку на більшу вигоду через падіння курсу. При цьому валюта в Україні є. Тільки за даними Державної служби статистики експортери в Україну завезли на 3,8 млрд доларів більше, ніж її вивезли імпортери. Другою головною причиною падіння курсу є панічний попит на іноземну валюту викликаний війною та свідомим роздуванням брехливих чуток. Так деякий час тому в Україні поширилася брехня про те, що нібито після введення воєнного стану депозити в доларах примусово переведуть в гривні. Це викликає шаленні темпи втечі депозитаріїв, коли в деякі дні знімають з рахунків по кілька мільярдів гривень, – пояснює Віктор Шумада.

Національний Банк докладає величезних зусиль для стабілізації курсу – задіяні всі можливі адміністративні важелі впливу. Відсьогодні міжбанківський ринок фактично закрито. До вироблення рішень підключено всіх провідних фінансистів та банкірів країни..